awangje's FotoPage
12093286.jpg
By: awangje awangran

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 20-Nov-2006 13:16 Email | Share | Bookmark
Bas sekolah

Tun Fatimah
Machang
bas SMKASL park di Kota Bharu
dalam bas
Banyak Sekolah berasrama yang mempunyai bas. Bekas sekolah aku, Sek. Sultan Abdul Halim, jitra , Kedah ada dua bas dan dua buah van. Kolej aku ,M4P, ada dua bas(?). Universiti Pertanian? faham-faham ajelah...sendiri teka!

Ada satu cerita tentang bas sekolah dengan freshy......dia ni nak pergi outing ke pekan. Menunggulah dia di tepi jalan raya berhampiran pintu pagar sekolahnya. Sedang dok tunggu-tunggu bas yang akan melaui tempat tu, tetiba keluarlah bas sekolah hendak menuju ke pekan yang sama. Pemandu bas tu, saperti biasa, memberhentikan bas lalu mempelawa frehy ni naik ke dalam bas.

Kosong bas ni! kemudian dia rasa heran kerana pembantu driver tak datang memungut tambang, tak macam bas di kampung nya

Dia pun mengeluarkan duit-duit syilingnya seraya bersuara," berapa tambang pergi balik jenan-Alor Star?"...Lalu dijawab oleh pembantu pemandu," free"

Keesokan harinya, pelajar tu dengan penuh gembira dan rasa bertuah menghebahkan pengalamanya itu kepada semua rakan-rakannya sekelas!
Seorang rakannya, memakai cermin mata, macam orang lebih berpengalaman bersuara......."Mat, itu bas sekolah kitalah......memanglah free.....bukannya bas awammmmm!!"

Anda ada kenangan manis dengan bas sekolah anda?


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net