awangje's FotoPage
12093286.jpg
By: awangje awangran

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 24-Jan-2006 00:00 Email | Share | Bookmark
dari barat ke timur

airport kk
jalan ke Tawau dari Lahad datu
sarapan di Kunak
Tawau hala ke pulau sebatik
tempat makan, sabindo area
masjid baru
pada suatu malam yang aku rahsiakan, orang sebelah aku berbisik," lama kita tak ke TaAu.... bolehke pergi kali ini? Aku pun tengok kocek aku..., emmm ...aku rasa kocekku masih berat lagi. "OKlah....siap. Esok kita bertolak!.. Esok pagi riuhlah satu pondok...masing-masing pack barang-barang. Elok je mereka bersiap. Tak payah disuruh-suruh sangat. Tak macam bila disuruh solah....hai bebudak..
kami berlepas dari KLIA jam 8.00 pg. Transit di KK dua jam setengah kemudian. Selepas itu ke Sandakan; sampai di Sandakan lebeh kurang 12.00 tengah hari. Tak banyak sangat perubahan di sana..pembangunan memang slow sikit berbanding dengan selangor....he..he...jangan marah ba! realiti.... Di sana aku disambut oleh Zain azman dengan Ford Ranger Turbo Barunya. Thank Zain! Four Wheel engkau memang class. kalau ada duit nanti aku nak hadiahkan satu untuk orang sebelah aku ni....Selepas 160 km tampa henti kami sampai di Lahad Datu. aku berehat 3 hari di tanah datu-datu ni.Dari situ aku naik Kancil 850 lima orang...bayangkan......tapi peliklah.....steady je kancil tuh....naik turun bukit. Jalan dari Lahad Datu ke TaAU (tawau lah ) lebih mencabar berbanding ke Sandakan...tapi oklah kancil ni... sebelum sampai di Tawau kami bersarapan di Kunak. Emm macam sekincan je..tapi ada port di sini. Lagi satu di sini orang bajau dan suluk yang ramai. Sampai di Tawau tengah hari.. dan l;ihatlah sendiri pekan tawau ni. Tawau ni macam Klanglah.....OK juga. datanglah....direct flight dari KL ada...lagi senang...jangan ikut macam aku.....aku ni suka lihat-lihat







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net